Ναυαρίνου 34, Γλυφάδα 16561
210 9637395

Κτίρια Γραφείων

Κτίρια γραφείων, καταστήματα

ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Ασχοληθείτε με την επιχείρηση σας όχι με τους λογαριασμούς ενέργειας.  Αφήστε την διαχείριση και την παραγωγή ενέργειας στην enefsys.

 

Τα κτίρια γραφείων συνήθως πάσχουν από την ανορθολογική χρήση των συστημάτων κλιματισμού, φωτισμού και εξοπλισμού γραφείου.  Η χρήση συστημάτων αυτοματισμού και διαχείρισης προσφέρει συνήθως θεαματικά αποτελέσματα εξοικονόμησης ενέργειας.  Aν εφαρμοζόταν ο ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων) στο σημερινό απόθεμα κτιρίων γραφείων, θα προέκυπτε εξοικονόμηση ενέργειας της τάξεως του 35%-40%, έναντι των υφιστάμενων καταναλώσεων και θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κινητήριος μοχλός της αγοράς γραφείων.  Ως εκ τούτου, τέτοια ακίνητα θα μπορούσαν να προσελκύσουν ευκολότερα ενοικιαστές και θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν και υψηλότερο μέσο μίσθωμα σε σύγκριση με ένα συμβατικό ακίνητο στην ίδια περιοχή.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις παρεμβάσεις στον κτιριακό τομέα για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους, την μείωση των λειτουργικών & την αύξηση κερδοφορίας.

** Για περεταίρω πληροφορίες σχετικά με την χρηματοδότηση τέτοιων έργων βλέπε εδώ: ESCO

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ – ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με Αντλίες Θερμότητας ή αντικατάσταση κλιματιστικών με νέας γενιάς.  Η μείωση κυμαίνεται από 25 έως και 60%.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΒΗΤΑ

Αντικατάσταση υπάρχοντος λέβητα πετρελαίου με νέο υψηλής απόδοσης ή αντικατάσταση με λέβητα φυσικού αερίου. Η μείωση δαπάνης μπορεί να φτάσει και το 50%.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ

H Εφαρμογή Συστήματος Ενεργειακής Διαχείρισης Κτηρίων (BEMS – Building Energy Management Systems) μπορεί να επιφέρει μείωση της κατανάλωσης θέρμανσης, κλιματισμού και φωτισμού έως 30%. Η αποπληρωμή του επιτυγχάνεται σε 2 έως 5 έτη.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΠΕ

Η ενσωμάτωση ΑΠΕ στα κτίρια, ιδιαιτέρως εκείνα τα οποία καταγράφουν υψηλές ηλεκτρικές καταναλώσεις είναι απαραίτητες για την δραστική μείωση της κατανάλωσης. Με την μέθοδο net metering παράγουμε μέρος ή όλη την ηλεκτρική ενέργεια μου χρειαζόμαστε μειώνοντας τις καταναλώσεις έως και 70%.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Η κατανάλωση για φωτισμό στα κτίρια είναι 20 – 50% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης. Η αντικατάσταση συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες LED σε συνδυασμό με την απαραίτητη μελέτη φωτισμού μπορεί να επιφέρει μειώσεις 30 – 80%.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ενδιαφέρεστε για τη συγκεκριμένη υπηρεσία; Συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

PHOTO GALLERY