Ναυαρίνου 34, Γλυφάδα 16561
210 9637395

Πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ

Μειώστε τις δαπανές σας για ενέργεια ανακαινίζοντας το σπίτι σας με κρατική επιδότηση έως και 85%.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ

Το πρόγραμμα «εξοικονομώ » είναι ένα πρόγραμμα επιδότησης και χορήγησης άτοκων δανείων για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αυτονόμησης στον οικιακό κτιριακό τομέα, με στόχο την μείωση των ενεργειακών καταναλώσεων. Συγκεκριμένα αφορά σε κτίρια που διαθέτουν οικοδομική άδεια ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και οι ιδιοκτήτες πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση κατά τουλάχιστον 3 ενεργειακές κλάσεις, αφορά κατοικίες και πολυκατοικίες με την προυπόθεση οτι έχουν κατατχθεί τουλάχιστον στην κατηγορία Γ κατά την Α’ ενεργειακή επιθεώρηση.  Σημειώνεται οτιι πλεόν η υπαγωγή στο πρόγραμμα γίνεται με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και δεν ισχύει το σύστημα First in First out.

Επιλέξιμες Κατοικίες – Εμπράγματο Δικαίωμα

Δικαίωμα ένταξης έχουν κατοικίες οι οποίες χρησιμοποιούνται ως κύριες κατοικίες ή ενοικιάζονται και δηλώνονται στο Ε1 του ενοικιαστή, και ο δικαιούχος είναι φυσικό πρόσωπο με εμπράγματο δικαίωμα πλήρους, ψιλής κυριότητας, ή επικαρπίας.  Προσοχή: Για κατοικίες οι οποίες αποκτήθηκαν κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος,  δικαίωμα ένταξης έχει μόνο ο πλήρης  κύριος ή ο επικαρπωτής.

Στους πίνακες που ακολουθούν παραθέτουμε τα εισοδηματικά κριτήρια, τις επιλέξιμες δαπάνες και τα δικαιολογητικά για την ένταξη σας στο πρόγραμμα.  Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα εδώ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ – ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ενδιαφέρεστε για τη συγκεκριμένη υπηρεσία; Συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Τα διαθέσιμα κονδύλια του προγράμματος είναι περιορισμένα και εκτιμάται ότι θα εξαντληθούν γρήγορα.  Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για να ενταχθείτε στο πρόγραμμα.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ

PHOTO GALLERY