Ξάνθου 5, Ελληνικό 16777
210 9637395

Πρόγραμμα Εξοικονομώ

Μειώστε τις δαπάνες σας για ενέργεια ανακαινίζοντας το σπίτι σας με κρατική επιδότηση έως και 70%.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ

Τι είναι το πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»

Το πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» είναι ένα πρόγραμμα χορήγησης χαμηλότοκων δανείων σε συνδυασμό με επιδότηση επιτοκίου, επιχορήγηση κεφαλαίου και κάλυψη του κόστους των ενεργειακών επιθεωρήσεων σε ιδιοκτήτες κατοικιών και αφορά στην παροχή κινήτρων για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα, με στόχο την μείωση των ενεργειακών αναγκών. Συγκεκριμένα αφορά σε κτίρια που διαθέτουν οικοδομική άδεια ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, χρησιμοποιούνται ως κατοικία και οι ιδιοκτήτες πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.  Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των χαμηλότερων εισοδημάτων, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους ωφελούμενους να παρακάμψουν τον τραπεζικό δανεισμό.

 

Το ανώτατο ποσοστό επιδότησης φτάνει στο 70% των επιλέξιμων δαπανών, χωρίς όμως το χρηματοδοτούμενο ποσό να ξεπερνά τις 25.000 ευρώ.  Οι αιτήσεις γίνονται on line και ο ιδιοκτήτης έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί την πορεία της αίτησης του.

Προσοχή: Για τις πρώτες δυο κατηγορίες, δηλαδή έως 25.000 € οικογενειακό εισόδημα, η εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας (kWh/m2) πρέπει να είναι πάνω από το 40% της κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς, Για τις υπόλοιπες εισοδηματικές κατηγορίες οι παρεμβάσεις θα πρέπει να πετυχαίνουν εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας πάνω από το 70% της κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς.

Στους πίνακες που ακολουθούν παραθέτουμε τα εισοδηματικά κριτήρια, τις επιλέξιμες δαπάνες και τα δικαιολογητικά για την ένταξη σας στο πρόγραμμα.  Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα εδώ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ

Μέγιστο ύψος προϋπολογισμού 250 €/τ.μ.  Μέγιστος προϋπολογισμός 25.000 €.  Το ύψος δανείου, δηλαδή η διαφορά μεταξύ προϋπολογισμού και επιδότησης, διαρκεί από 4 έως 6 χρόνια και επιδοτείται 100% από το ΕΤΕΑΝ.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ενδιαφέρεστε για τη συγκεκριμένη υπηρεσία; Συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Τα διαθέσιμα κονδύλια του προγράμματος είναι περιορισμένα και εκτιμάται ότι θα εξαντληθούν γρήγορα.  Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για να ενταχθείτε στο πρόγραμμα.

Δείτε εδώ περισσότερα στη ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ.

PHOTO GALLERY