Ναυαρίνου 34, Γλυφάδα 16561
210 9637395

Κατασκευή Κτιρίων Χαμηλής Κατανάλωσης

Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Κτιρίων

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Τι είναι Κτίριο Χαμηλής Κατανάλωσης

Βιοκλιματικός σχεδιασμός, ενεργειακός σχεδιασμός, ορθολογική χρήση ενέργειας, όλες έννοιες ταυτόσημες, έχουν ένα και μοναδικό στόχο.  Με τη σωστή θερμική συμπεριφορά του κτιρίου, να διασφαλίσουν τις κατάλληλες εσωκλιματικές συνθήκες, χειμώνα-καλοκαίρι, με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται:  Οικονομικά, περιβαλλοντικά, μείωση των εκπομπών CO2, ποιότητα ζωής, κλπ.

Το θερμικό ισοζύγιο ενός κτιρίου (θερμικές απώλειες το χειμώνα και θερμικά κέρδη το καλοκαίρι), προσδιορίζει τη χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού για ψύξη και θέρμανση.  Ο περιορισμός της χρήσης ενέργειας επιτυγχάνεται με σχεδιαστικούς χειρισμούς που αφορούν τη χωροθέτηση του κτιρίου, το προσανατολισμό, τη σκίαση, την οργάνωση των χώρων, τη μορφή του κτιρίου, τη μόνωση του εξωτερικού κελύφους, τη θερμοχωρητικότητα των δομικών στοιχείων και την εφαρμογή παθητικών ηλιακών συστημάτων για τη θέρμανση και ψύξη.

Τυποποίηση Κατασκευής Κτιρίων (Β, Β+, Α+)

Τα νεόδμητα κτίρια κατατάσσονται σε ενεργειακές κατηγορίες ανάλογα με τις κιλοβατώρες ανά τετραγωνικό μέτρο που καταναλώνονται ετησίως (KWh/τ.μ/έτος) για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό, ανά κλιματική ζώνη με ελάχιστη αποδεκτή κατηγορία «Β».  Για παράδειγμα, οι δαπάνες μιας κατοικίας εμβαδού 120 τ.μ για θέρμανση, ψύξη, και παραγωγή ζεστού νερού στην κλιματική ζώνη Β (Αθήνα), η οποία κατατάσσεται στην κατηγορία «Β+» ανέρχονται στα 540 ευρώ ετησίως.

Η Enefsys έχει τυποποιήσει τρεις τύπους κατοικιών χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης {ΒΒ+, και Α+} αναλόγως του προϋπολογισμού που διαθέτει ο πελάτης. Τα ενεργειακά χαρακτηριστικά τους και οι λειτουργικές τους δαπάνες ακολουθούν. Εάν έχετε οικόπεδο στο οποίο επιθυμείτε να κατασκευάσετε την κατοικία σας επικοινωνήστε μαζί μας να κάνουμε μια συζήτηση. Εμείς αναλαμβάνουμε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, την έκδοση αδείας, και την κατασκευή της κατοικίας σας.

Διευκρινίσεις:

  • Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται το κόστος έκδοσης οικοδομικής άδειας και η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
  • Οι παραπάνω τιμές αναφέρονται σε συμβατικού τύπου κτιριακές κατασκευές, όπως περιγράφεται στην αντίστοιχη συγγραφή υποχρεώσεων, η οποία μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις επιθυμίες σας και τα διαθέσιμα κονδύλια.
  • Οι παραπάνω προδιαγραφές αποτελούν τις ελάχιστες προδιαγραφές συστημάτων ανά κατηγορία. Κατόπιν συνεννοήσεως, μπορούν να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις σας.
  • Η εταιρία μας κατασκευάζει και παραδίδει την επιθυμητή κατοικία στον ιδιοκτήτη του οικόπεδου με το κλειδί στο χέρι.
  • Η ενεργειακή κατηγορία (Β, Β+, Α+) της εκάστοτε κατοικίας πιστοποιείται με το πέρας της κατασκευής από ανεξάρτητο Ενεργειακό Επιθεωρητή, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.Εν.Α.Κ.).
 

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ενδιαφέρεστε για τη συγκεκριμένη υπηρεσία; Συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

PHOTO GALLERY