Ναυαρίνου 34, Γλυφάδα 16561
210 9637395

Ανακαίνιση - Ανακατασκευή Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Ριζική ανακατασκευή επαγγελματικού χώρου με την παράλληλη δημιουργία Shop-in-Shop

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ -ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΨΑΡΑΚΙ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ (fish and grill) – ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ανακαίνιση του παραπάνω καταστήματος, στην πραγματικότητα αφορά την ριζική ανακατασκευή καταστήματος υγειονομικού καταστήματος άλλης χρήσης σε νέο επαγγελματικό χώρο, υγειονομικού ενδιαφέροντος, διαφορετικής χρήσης και φιλοσοφίας.

Η διαδικασία ανακατασκευής η οποία διενεργήθηκε σε χρόνο περίπου 45 ημερών   περιελάμβανε την κατασκευή shop-in-shop για λόγους διαχωρισμού δυο διαφορετικών χρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος καταστημάτων σε ένα κοινό χώρο.  Όλες οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν από το προσωπικό της enefsys και συνεργαζόμενα εξωτερικά συνεργεία, άρτια καταρτισμένα και με πολυετή εμπειρία στον χώρο. Ο χρησιμοποιούμενος εξοπλισμός είναι αρίστης ποιότητας, ελληνικών ή ξένων εταιρειών, πιστοποιημένος και συνοδευόμενος από τις αντίστοιχες εγγυήσεις.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην διαμόρφωση καταστήματος πώλησης νωπών – κατεψυγμένων και μαγειρευμένων αλιευμάτων και αλκοολούχων προϊόντων στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Το κατάστημα «χωρίστηκε» κατά τον σχεδιασμό σε 3 ζώνες: αυτήν του κυρίως καταστήματος, όπου έχουν πρόσβαση οι πελάτες, αυτήν της ψησταριάς, προς την οποία εξασφαλίζεται οπτική μόνο επαφή για τους πελάτες, και τέλος αυτήν των βοηθητικών χώρων, όπου υπάρχει πρόσβαση μόνο για το προσωπικό του καταστήματος.

Εγκαταστάθηκαν υάλινα πετάσματα για τον διαχωρισμό των δύο πρώτων ζωνών, κατασκευή που σε συνδυασμό με τα περιμετρικά υαλοστάσια, εξασφαλίζουν πλήρη φυσικό φωτισμό και αερισμό για το εσωτερικό του καταστήματος. Η μελέτη τεχνητού φωτισμού συμπλήρωσε την απαίτηση για προβολή των προϊόντων της επιχείρησης.

Εγκαταστάθηκε μηχανολογικός εξοπλισμός για την απαγωγή καπνού και εισαγωγής νωπού αέρα στον χώρο της ψησταριάς, θέρμανσης και ψύξης, ενώ ταυτοχρόνως υπήρξε ειδική μέριμνα για την επιλογή ιδιαιτέρως αποδοτικού, ενεργειακού και μη κοστοβόρου εξοπλισμού.

Τα χρησιμοποιούμενα υλικά διακόσμησης επιλέχθηκαν, ώστε καταρχάς να πληρούν τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών, και αφετέρου να προσδώσουν στον χώρο τον χαρακτήρα ενός μοντέρνου καταστήματος που δεν θυμίζει σε τίποτα τα παλαιού τύπου ιχθυοπωλεία.

Όχι μόνο τα υλικά, αλλά και η όλη λειτουργική διαρρύθμιση εξασφαλίζουν συνθήκες πλήρους καθαριότητας και υγιεινής, όροι που απαρέγκλιτα οφείλουν να πληρούνται σε τέτοιου είδους χώρους, και που συνεχώς εξασφαλίζεται στο κοινό η δυνατότητα επίβλεψης και επιβεβαίωσης.

 • Διεκπεραίωση φακέλου άδειας λειτουργίας
 • Διαρρύθμιση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου
 • Τοποθέτηση πλακιδίων, μαρμάρων, δαπέδων
 • Έργα Η/Μ- Ηλεκτρολογικά, Ψύξη, Θέρμανση, Security
 • Σχεδιασμός και υλοποίηση μεταλλικών και άλλων ειδικών κατασκευών
 • Έργα επιχρισμάτων, γυψοσανίδας, ψευδοροφών
 • Κατασκευή χώρου ψησταριάς
 • Ψυκτικοί Θάλαμοι
 • Εγκατάσταση κουφωμάτων, εσωτερικών και εξωτερικών θυρών
 • Χρωματισμός εσωτερικών και εξωτερικών χώρων
 • Σχεδιασμός και υλοποίηση μελέτης φωτισμού