Ναυαρίνου 34, Γλυφάδα 16561
210 9637395

Τακτοποίηση Αυθαιρέτου

Νόμος 4495/17 περι τακτοποίησης αυθαιρέτου

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Ν.4495/17 ΠΕΡΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

O νόμος Ν. 4495/17 με τον οποίο απαγορεύεται κάθε δικαιοπραξία (πώληση, γονική παροχή κ.λπ.) επί ακινήτου στο οποίο υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης. αντικατέστησε τον Ν.4178/13,  νομιμοποιεί ή ρυθμίζει για 30 έτη τυχόν αυθαιρεσίες που υπάρχουν στην ιδιοκτησία σας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε μεταβίβαση, είναι η έκδοση Βεβαίωσης Μηχανικού περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών.

Ποιοί υπάγονται στον Ν. 4495/17;

Στη ρύθμιση του Ν. 4495/17 μπορούν να υπαχθούν ακίνητα με αυθαίρετες κατάσκευες η αυθαίρετες αλλαγές χρήσης καθώς και περιπτώσεις που έχουν ενταχθεί σε παλαιότερους νόμους ρύθμισης (Ν.4178/13, Ν.4014/11, Ν3843/09).

Δεδομένου ότι κατά το στάδιο της κατασκευής τα ακίνητα συνήθως διαφοροποιούνται από τα εγκεκριμένα Πολεοδομικά Σχέδια, επιβάλλεται ο Πολεοδομικός έλεγχος των κτισμάτων από Μηχανικό για την πιστοποίηση της νομιμότητάς τους.  Αφορά διάφορες κατηγορίες αυθαιρέτων με άδεια προ του ’75 και ’83 καθώς και άδειες μετά το ’83.  Επίσης περιλαμβάνει μικροπαραβάσεις ανεξαρτήτως έτους.

ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Γνωρίζεται οτι μπορείτε να συμψηφίσετε το κόστος ενεργειακής αναβάθμισης με το πρόστιμο αυθαιρέτου;

Αναβαθμίζοντας ενεργειακά την ιδιοκτησία σας, μετά την υπαγωγή της προς τακτοποίηση σύμφωνα με τον Ν. 4495/17, με παρεμβάσεις που αφορούν σε:

  • Συστήματα θέρμανσης / ψύξης
  • Θερμομόνωση κελύφους, δώματος, πιλοτής
  • Εγκατάσταση θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων
  • Εγκατάσταση συστημάτων σκίασης
  • Εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού χρήσης

εξοικονομείτε χρήματα μειώνοντας το λειτουργικό κόστος του κτιρίου, αυξάνετε την αξία του και μπορείτε να συμψηφίσετε έως και το 50% του ποσού του προστίμου.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να υπολογίσουμε μαζί το πρόστιμο τακτοποίησης, το κόστος των παρεμβάσεων και την αντίστοιχη εξοικονόμηση του λειτουργικού κόστους.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ενδιαφέρεστε για τη συγκεκριμένη υπηρεσία; Συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Υπαχθείτε στο Ν. 4495/17, συμψηφίστε πρόστιμα που έχουν υπολογιστεί με τους παλαιότερους νόμους και μειώστε το κόστος των προστίμων. Για την περεταίρω μείωση με συμψηφισμό ενεργειακής αναβάθμισης δείτε το ΦΕΚ παρακάτω.

 

PHOTO GALLERY