Ναυαρίνου 34, Γλυφάδα 16561
210 9637395

Αυτόνομα Συστήματα

Παραγωγή του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο σε συνδυασμό με μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας.

ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Αυτόνομο Φωτοβολταϊκό σύστημα είναι το σύστημα, η παραγωγή του οποίου δεν διοχετεύεται στο δίκτυο της ΔΕΗ και ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία οικονομική δοσοληψία με τον πάροχο. Η παραγόμενη ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρίες, μέσω των οποίων τροφοδοτούνται οι ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας.  Αναλόγως της χρήσης του χώρου (μόνιμη ή εξοχική κατοικία, επαγγελματικό κτίριο) μπορούν να καλύψουν πλήρως τις καταναλώσεις του ή να χρειαστεί να συνδυαστούν με εφεδρικό ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος, ώστε να παρέχουν ενεργειακή αυτονομία. Επίσης, δεν αποκλείεται και η συλλειτουργία τους με το δίκτυο της ΔΕΗ προς μείωση του κόστους της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα αποτελούνται από:

  • Φωτοβολταϊκά πλαίσια, τα οποία απορροφούν την ηλιακή ενέργεια και την μετατρέπουν σε ηλεκτρική.
  • Συσσωρευτές, οι οποίοι αποθηκεύουν την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια.
  • Inverter – Αντιστροφέα ισχύος, ο οποίος μετατρέπει το παραγόμενο συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα σε εναλλασσόμενο που καταναλώνεται από τις ηλεκτρικές συσκευές.
  • Ρυθμιστή φόρτισης, που ρυθμίζει την τάση και την συχνότητα λειτουργίας του συστήματος.

Για να προχωρήσετε στην εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος χρειάζεται να κατεβάσετε και να συμπληρώσετε το αρχείο καταγραφής των ενεργειακών καταναλώσεων του χώρου σας (θα το βρείτε παρακάτω σε μορφή PDF) και να μας το στείλετε για αξιολόγηση. Εμείς θα μελετήσουμε και θα καταγράψουμε το ενεργειακό σας αποτύπωμα – προφίλ βάσει του οποίου θα διαστασιολογηθεί το σύστημά σας. Θα ακολουθήσει η οικονομική ανάλυση και το οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από το σύστημα, και εφόσον συμφωνηθούν οι τελικές προδιαγραφές, θα ακολουθήσει η εγκατάσταση του συστήματος.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ενδιαφέρεστε για τη συγκεκριμένη υπηρεσία; Συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Εαν ενδιαφέρεστε για την εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος δείτε κάποια ενδεικτικά προδιαστασιολογημένα συστήματα παρακάτω ή επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις ανάγκες σας.

PHOTO GALLERY