Ναυαρίνου 34, Γλυφάδα 16561
210 9637395

Ενεργειακή Αναβάθμιση

Εκμεταλλευτείτε το μεγαλύτερο κοίτασμα της χώρας – Την εξοικονόμηση ενέργειας. Στοχευμένες παρεμβάσεις στο κτίριο με σκοπό την μείωση του ενεργειακού κόστους για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Η Ελλάδα εμφανίζει το πιο σπάταλο κτιριακό απόθεμα και παράλληλα κάθε χρόνο η κατάσταση επιδεινώνεται. Συγκρίνοντας μεσογειακές χώρες, τα ελληνικά νοικοκυριά παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη σχετική κατανάλωση. Σχεδόν 30% μεγαλύτερη της Ισπανίας και περίπου διπλάσια της Πορτογαλίας. Ταυτόχρονα, είναι σχεδόν ίση με αυτήν της ψυχρής Ολλανδίας.  Ο συνδυασμός μερικών από τις παρακάτω λύσεις οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμιση ενέργειας.

bigstock_New_House_Construction_With_En_6489044

Πρόγραμμα Εξοικονομώ

Το πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση κεφαλαίου σε συνδυασμό με την χορήγηση άτοκων δανείων, με στόχο την μείωση των ενεργειακών αναγκών κατοικιών.  Η enefsys αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες υπαγωγής στο πρόγραμμα και την εκτέλεση των εργασιών. Δείτε τα κριτήρια και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

03-Idiwtes--klimatismos

ΑΘ – Κλιματισμός

Αντλίες θερμότητας αέρα-νερού για τη θέρμανση χώρων, ψύξη κια παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.  Αντλίες θερμότηατας φυσικού αερίου, γεωθερμικές και συστήματα κλιματισμού.

03-Idiwtes--koufwmata

Κουφώματα

Τα οφέλη που προκύπτουν από την αντικατάσταση θερμομονωτικών κουφωμάτων πέραν της αισθητικής αναβάθμισης είναι πολλαπλά,  εξασφαλίζοντας συνθήκες θερμικής άνεσης όλο το χρόνο,  αυξάνοντας τον  παράγοντα ασφάλειας, βελτιώνοντας την ηχομόνωση, και μειώνοντας το λειτουργικό κόστος της κατοικίας μας για θέρμανση και ψύξη. 

03-Idiwtes--thermomwnosi

Θερμομόνωση

Εφόσον το μεγαλύτερο μέρος της κατανάλωσης ενέργειας σε ένα κτίριο αφορά στην θέρμανση και στην ψύξη του, η χρήση νέων θερμομονωτικών υλικών μπορεί να μειώσει έως και 50% την δαπάνη για θέρμανση και ψύξη.

03-Idiwtes--fusiko_aerio

Φυσικό Αέριο

Οι σύγχρονοι λέβητες φυσικού αερίου προσφέρουν εξοικονόμηση χρημάτων της τάξης του 50-60% σε σχέση με τους λέβητες πετρελαίου θέρμανσης, ενώ ταυτόχρονα έχουν εξαιρετικά καθαρή και αθόρυβη λειτουργία.  Διατίθενται στην γνωστή επιδαπέδια μορφή (όπως οι κλασσικοί λέβητες πετρελαίου λεβητοστασίου) καθώς και σε επίτοιχη μορφή.

03-Idiwtes--thermosifwnes

Ηλιακοί Θερμοσίφωνες

Σύγχρονοι ηλιακοί συλλέκτες για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης υψηκής παραγωγικότηας.  Ανοιχτού και κλειστού κυκλώματος, φυσικής και εξαναγκασμένης ροής.

04-Anakainisi-thermansi

Αυτονομία

Αυτονομία θέρμανσης παλαιών πολυκατοικιών με θερμοστατικές κεφαλές στα θερμαντικά σώματα και κατανομή δαπανών θέρμανσης με την πραγματική θερμιδομέτρηση.