Ναυαρίνου 34, Γλυφάδα 16561
210 9637395

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Είναι προτιμότερο να βρούμε τρόπους ορθολογικής χρήσης και μείωσης της καταναλισκόμενης ενέργειας, αντί να παράγουμε περισσότερη ενέργεια με στόχο την κάλυψη της συνεχούς αύξησης.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ενεργειακή ένταση (κατανάλωση ενέργειας ανά μονάδα παραγόμενου προϊόντος) που παρουσιάζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι υψηλή σε σχέση με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εμφανίζουν παρεμφερή βιομηχανική δομή και ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει για τη χώρα μας κατανάλωση ενέργειας με χαμηλό βαθμό απόδοσης.  Ο χαμηλός βαθμός ενεργειακής απόδοσης της ελληνικής επιχείρησης οφείλεται κυρίως στην έλλειψη επεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και εκσυγχρονισμού.  Δείτε παρακάτω μερικές από τις ενδεδειγμένες παρεμβάσεις ανά επιχείρηση.

04-Kataskeuastiki-image02

Κατασκευαστικός Κλάδος

Για τεχνικές εταιρίες στην κατασκευή και στην ανακαίνιση.  Τα κτίρια χαμηλής κατανάλωσης έχουν αυξημένη αξία.  Από τα σχέδια για ενεργειακά βιώσιμα κτίρια βασισμένα στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

hospital

Ξενοδοχειακός Κλάδος

Η κατανάλωση ενέργειας στα ξενοδοχεία είναι από τις υψηλότερες στον τομέα των μη-οικιστικών κτιρίων και ως λειτουργικό κόστος είναι σχεδόν ισοδύναμο της δαπάνης για αμοιβές προσωπικού.  Παρέμβαση στο ενεργειακό κόστος, μείωση λειτουργικών, αύξηση κερδοφορίας.

hospital 2

Νοσοκομειακά Κέντρα Υγείας

Η κατανάλωση ενέργειας ενός Νοσοκομείου είναι 50% υψηλότερη σε σχέση με την κατανάλωση ενός ξενοδοχείου.  Η διαμόρφωση ορθολογικής συμπεριφοράς του προσωπικού σε συνδυασμό με στοχευμένες παρεμβάσεις μπορεί να συνεισφέρουν σημαντικά στην μείωση των λειτουργικών δαπανών.

gym 2

Αθλητικά Κέντρα – Γυμναστήρια

Στην Ελλάδα, η κατανάλωση ενέργειας σε κλειστά γυμναστήρια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δαπάνη, μετά τα έξοδα προσωπικού, αφού φτάνει και στο 30% των συνολικών λειτουργικών εξόδων σε σύγκριση με το 10-20% σε κτήρια διαφορετικών χρήσεων.

Exterior of generic school building, sunny summer day.

Σχολεία

Οι ανεπαρκείς συνθήκες άνεσης (ψύχος κατά την χειμερινή περίοδο και ζέστη την τους θερινούς μήνες λειτουργίας), ο ανεξέλεγκτης αερισμός, και ο πλημμελής φωτισμός των αιθουσών διδασκαλίας χαρακτηρίζουν σχεδόν το σύνολο των σχολείων της χώρας.

ΚΤΙΡΙΟ-ΓΡΑΦΕΙΩΝ-370x260

Κτίρια Γραφείων

Τα κτίρια γραφείων συνήθως πάσχουν από την ανορθολογική χρήση των συστημάτων κλιματισμού, φωτισμού και εξοπλισμού γραφείου.  Η χρήση συστημάτων αυτοματισμού και διαχείρισης προσφέρει συνήθως θεαματικά αποτελέσματα εξοικονόμησης ενέργειας

Green-nature-grass-1200x300

Αγροτικός Τομέας

Στη άσκηση της γεωργίας ο άνθρωπος εισάγει πρόσθετα ποσά ενέργειας στο σύστημα παραγωγής για να επιτύχει αύξηση των στρεμματικών αποδόσεων.  Η ορθολογική χρήση και η παραγωγή ενέργειας είναι από τους πλέον βασικούς παράγοντες για την αύξηση της κερφοφορίας στην αγροτική παραγωγή.

 

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΓΛΥΦΑΔΑΣ-370x260

Δημόσια Κτίρια – Δήμοι

Οι νέοι στόχοι της ΕΕ για το 2030 και την ενεργειακή απόδοση κτιρίων, αφορουν όλα τα δημόσια κτίρια άνω των 250 τ.μ, καθώς και την αναβάθμιση του 3% ετησίως του συνολικού εμβαδού ψυχόμενων και θερμαινόμενων χώρων όλων των ιδιόκτητων κτιρίων που καταλαμβάνονται από την δημόσια διοίκηση.