Ναυαρίνου 34, Γλυφάδα 16561
210 9637395

Κατασκευαστικός Κλάδος

Για κατασκευαστικές εταιρίες και εταρίες ανακαίνισης

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις στο κέλυφος και στα συστήματα θέρμανσης μειώνουμε το κόστος για θέρμανση, ψύξη και ηλεκτρικό.  Με την εγκατάσταση ενός φωτοβολταΐκού και το net metering παράγουμε μέρος της απαιτούμενης ενέργειας του κτιρίου μειώνοντας δραματικά τα ενεργειακά κόστη. Για τεχνικές εταιρίες στην κατασκευή & στην ανακαίνιση.  Τα κτίρια χαμηλής κατανάλωσης  έχουν αυξημένη αξία. 

Ο κτιριακός τομέας ο οποίος είναι υπεύθυνος για το 40% περίπου της συνολικής τελικής κατανάλωσης ενέργειας – θερμική και ηλεκτρική – σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει ως αποτέλεσμα, εκτός της σημαντικής οικονομικής επιβάρυνσης λόγω του υψηλού κόστους της ενέργειας, τη μεγάλη επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με ρύπους.  Η κατανάλωση ενέργειας στον κτιριακό τομέα στην Ελλάδα παρουσιάζει αυξητική τάση λόγω της χρήσης των κλιματιστικών και των μικροσυσκευών.

Στην κατασκευή ή στην ανακαίνιση σχεδιάζουμε ή παρεμβαίνουμε στο κτίριο και εξασφαλίζουμε το χαμηλότερο ενεργειακό κόστος στο μέλλον. Δείτε παρακάτω μερικές από τις παρεμβάσεις στον κτιριακό τομέα για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους σε νέα ή σε ανακαινιζόμενα κτίρια.

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ – ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με Αντλίες Θερμότητας ή αντικατάσταση κλιματιστικών με νέας γενιάς. Μειώνουμε τις καταναλώσεις από 25 έως και 60%

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΒΗΤΑ

Αντικατάσταση υπάρχοντος λέβητα πετρελαίου με νέο υψηλής απόδοσης ή αντικατάσταση με λέβητα φυσικού αερίου.  Η μείωση δαπάνης μπορεί να φτάσει και το 50%.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ

Αντικαθιστώντας τα παλαιά κουφώματα με νέα μειώνουμε τις ανάγκες για θέρμανση και ψύξη με αποτέλεσμα την μείωση των παραπάνω καταναλώσεων κατά τουλάχιστον 30%.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ

H Εφαρμογή Συστήματος Ενεργειακής Διαχείρισης Κτηρίων (BEMS – Building Energy Management Systems) μπορεί να επιφέρει μείωση της κατανάλωσης θέρμανσης, κλιματισμού και φωτισμού έως 30%. Η αποπληρωμή του επιτυγχάνεται σε 2 έως 5 έτη.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Η κατανάλωση για φωτισμό στα κτίρια είναι 20 – 50% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης.  Η αντικατάσταση συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες LED σε συνδυασμό με την απαραίτητη μελέτη φωτισμού μπορεί να επιφέρει μειώσεις 30 – 80%.

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΚΕΛΥΦΟΥΣ

Η θερμομόνωση μπορεί να μειώσει τις ανάγκες του κτιρλιου για θέρμανση και ψύξη από 40-60%, διατηρεί σταθερή εσωτερική θερμοκρασία, αναβαθμίζει το κτίριο και εξασφαλίζει υψηλή ενεργειαή κλάση. Οι αποσβέσεις κυμαίνονται από 4-6 έτη.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΠΕ/ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Η ενσωμάτωση ΑΠΕ στα κτίρια, ιδιαιτέρως εκείνα τα οποία καταγράφουν υψηλές ηλεκτρικές καταναλώσεις είναι απαραίτητης για την δραστική μείωση της κατανάλωσης.  Με την μέθοδο net metering  παράγουμε μέρος ή όλη την ηλεκτρική ενέργεια που χρειαζόμαστε μειώνοντας τις καταναλώσεις έως και 70%.  Τέλος με την χρήση μπαταριών αποθήκευσης βελτιώνουμε την ιδιοκατανάλωση μειώνοντας περεταίρω την ηλεκτρική δαπάνη.  Περισσότερα για την αποθήκευση ενέργειας & net metering εδώ.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ενδιαφέρεστε για τη συγκεκριμένη υπηρεσία; Συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

PHOTO GALLERY