Ναυαρίνου 34, Γλυφάδα 16561
210 9637395

Κατασκευή Πολυτελών Κατοικιών

Κατασκευή πολυτελών κατοικιών στην Βάρη Αττικής

ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗ ΒΑΡΗ (ΚΟΡΜΠΙ)

Στην περιοχή Κόρμπι του Δήμου Βάρης, 1,5 χιλιόμετρο από τον κόλπο της Βάρκιζας, η εταιρία ENEFSYS κατέχει οικοδομική άδεια ανέγερσης τεσσάρων πολυτελών μονοκατοικιών, σε ιδιόκτητο οικόπεδο εμβαδού1.730,26 τ.μ.

Ως αρχικός και πρωτεύων στόχος της μελετητικής ομάδας τέθηκε ο  σχεδιασμός, βάσει των κανόνων της τέχνης και της επιστήμης, ενός συγκροτήματος κατοικιών, ξεχωριστών κατά μια έννοια, που θα εξασφάλιζαν στους χρήστες τους ενεργειακή αποδοτικότητα, αναβαθμισμένη αισθητική, εργονομία και ποιότητα.

Από τα πρώτα κιόλας στάδια της μελέτης, κατέστη σαφές ότι έπρεπε να εγκαταλειφθεί η ιδέα του «συγκροτήματος κατοικιών» και να αντικατασταθεί από την ιδέα των «τεσσάρων μονοκατοικιών», ανεξαρτήτως της πολυπλοκότητας και του κόστους που θα συνεπαγόταν η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου.

Το αρχικό οικόπεδο έτσι χωρίστηκε, με σύσταση κάθετων ιδιοκτησιών, σε τέσσερα οικόπεδα αποκλειστικής χρήσης. Η μελέτη, λοιπόν, κατέληξε να αποτελείται από διαφορετικές μελέτες τεσσάρων κατοικιών, διαφορετικού σχεδιασμού αλλά πάντα ενιαίας αισθητικής, ενταγμένες στο περιβάλλον έτσι ώστε να αναδεικνύεται η μοναδικότητα της καθεμίας.

Η καθεμία από τις τέσσερεις κατοικίες περιλαμβάνει μεγάλους ανεξάρτητους υπόγειους χώρους,  όπου στεγάζονται θέσεις στάθμευσης, μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι, χώρος πλυντηρίων, play room, χώρος δεύτερης κουζίνας, υπνοδωμάτιο και λουτρό. Ο  ισόγειος χώρος τους περιλαμβάνει άνετο χώρο καθιστικού – τραπεζαρίας με τζάκι, μεγάλη κουζίνα και χώρο καθημερινού καθιστικού, καθώς και WC. Στους ορόφους τους, τέλος, διαθέτουν τρία υπνοδωμάτια, το ένα εκ των οποίων διαθέτει δικό του WC, καθώς και λουτρό.

Οι τέσσερεις κατοικίες βρίσκονται σε άμεση επαφή με τον περιβάλλοντα χώρο τους, με τον κήπο, στο ίδιο επίπεδο με τον ισόγειο χώρο της κατοικίας, να λειτουργεί ως προέκταση του καθιστικού μέσω ενός συστήματος μεγάλων ανοιγμάτων και περγόλων.

Το ύφος της κατασκευής είναι λιτό και σύγχρονο με μεγάλα ανοίγματα, μεγάλο κήπο, πισίνα* και πέργολα. Όλες οι κατοικίες είναι εξοπλισμένες με τις πιο σύγχρονες ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις και κεντρικό σύστημα θέρμανσης

– ψύξης. Φυσικά, όλες τους διαθέτουν ανελκυστήρα τριών στάσεων.

* Η κατασκευή της πισίνας είναι προαιρετική.

Τελευταία, αλλά πολύ σημαντική, αναφέρεται η έννοια της ενεργειακής απόδοσης ενός κτιρίου. Οι εν λόγω κατοικίες είναι σχεδιασμένες με γνώμονα την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, μέσω του ενεργειακά αποδοτικού σχεδιασμού του κελύφους τους, της χρήσης ενεργειακά αποδοτικών δομικών υλικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, καθώς και την μελέτη / πρόβλεψη χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Θέση έργου: Κόρμπι Βάρης
Τύπος έργου: Κατασκευή 4 αυτόνομων κατοικιών
Ημ/νια έναρξης: 10/9/2011
Ημ/νια ολοκλήρωσης: Εκκρεμεί η κατασκευή 2 κατοικιών
Εμβαδόν οικοπέδου: 1728 τμ
Τετραγωνικά κατοικίας: 300-320 ανα κατοικία (3 επίπεδα)
Τύπος κατασκευής: Πολυτελείας
Αλλες λεπτομέρειες: Ανεξάρτητος κήπος, υπόγειο γκαράζ,ανλκυστήρας